Учител
Христо Рачев
MONK
Ableton Live Cubase
Христо Рачев
За мен

Христо Рачев е съосновател и основна движеща сила на Sound Ninja Music Academy - единствената частна школа в България, специализирана в изучаването на музикално продуциране, миксиране, звуко-инженерство и всички теми, свързани музикалните технологии. Той е единственият сертифициран преподавател към Steinberg за България и част от екипа на Produce & Mix. 

Христо започва да свири на пиано от много ранна възраст, като от тогава не спира да развива музикалните си умения.

Като пианист Христо има множество солови, оркестрови и камерни концерти в България, Румъния, Германия, Италия и Швейцария, както и редица награди от международни клавирни конкурси. Автор е на музика към две танцови постановки и театралния спектакъл „Рондо” на режисьора Пламен Марков.

В 20-те си години Христо започва да диджейства и продуцира музика под псевдонима "Monk". Основател е на първото седмично предаване, посветено изключително на дръм енд бейс и дъбстеп в българското радио - Drum Bassment на Alpha Radio, а през последните години продуцира музика като част от проекта - "Manners" с Bashment.

Напоследък основните цели на Христо са свързани с преподаване в Sound Ninja, както и миксиране и мастериране на музика за Sofar Sounds Sofia, Koncerti.bg, Stereofox и изпълнители като Trombobby, DAYO, Leena, YANA, Gena, Grigovor, Mila Robert и много други.

Моите курсове
Първи стъпки в дигиталния звук
Основни принципи на проектното студио и работата с аудио софтуер.
20 минути 8 урока Начинаещ